Nieuws

Bijna 2 procent meer geïnvesteerd in mei

In mei 2018 werd er vooral meer geïnvesteerd in woningen, infrastructuur en machines.


In mei was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 1,9 procent groter dan in mei 2017, meldt het CBS. De stijging is kleiner dan een maand eerder.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Mei 2018 heeft een werkdag minder dan mei 2017.

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in juli iets gunstiger dan in mei volgens de CBS Investeringsradar. Dat komt vooral doordat de groei van de export groter was. Ook was de toename van de koerswaarde van Nederlandse aandelen ten opzichte van een jaar eerder groter.

Vorig bericht 5 nieuwe faillissementen in Zuid-Holland (onder meer Stichting Music Harmony & Beats, Innovation Security Events B.V. (Handelsnaam Innovation Security Events B.V.))
Volgend artikel Advocatenkantoor Iustificatio B.V. (Handelsnaam Advocatenkantoor Iustificatio B.V.) in 'S-Gravenhage failliet

Nu op WijZuidHolland