Energie

HalloStroom kan groei verder versnellen met 35 miljoen euro

HalloStroom is een projectfinanciering van 35 miljoen euro aangegaan met ASN Bank en Nationaal Groenfonds

HalloStroom kan groei verder versnellen met 35 miljoen euro

Photo: Zonnepanelen

Gouda,
Zonnepanelenverhuder
HalloStroom is op 30 december 2022 een projectfinanciering van in totaal EUR 35 miljoen aangegaan met ASN Bank en Nationaal Groenfonds. Hiermee heeft HalloStroom de middelen om haar ambitie waar te maken om binnen 3 tot 5 jaar 100.000 huishoudens te bedienen met zonnepanelenverhuur. HalloStroom heeft momenteel ruim tienduizend Nederlandse huishoudens die zonnepanelen huren tegen een maandelijkse vergoeding, waardoor de besparingen direct voelbaar zijn en duurzame energie binnen handbereik komt. In 2022 heeft HalloStroom ruim tweeënhalf keer meer klanten gerealiseerd ten opzichte van vorig jaar. Als gevolg van de gestegen energieprijzen en de behoefte aan lagere maandlasten, is de groei versneld.

Steeds meer huishoudens lagere rekening door nieuwe fondsen

Met de ter beschikking gestelde fondsen door ASN Bank en Nationaal Groenfonds kan HalloStroom verder groeien. Dit betekent dat steeds meer huishoudens maandelijks een lagere rekening krijgen, zonder dat ze een grote investering moeten doen. “De ondersteuning van ASN Bank en Nationaal Groenfonds is een belangrijke stap in onze missie om duurzame energie betaalbaar en toegankelijk te maken voor Nederlandse huishoudens.”, aldus Leslie Hogeveen, CEO van HalloStroom. “We zijn blij met de steun die we hebben ontvangen. Dit helpt om onze ambitie om binnen 3 tot 5 jaar 100.000 huishoudens te bedienen met zonnepanelen waar te maken.”

Waardevolle bijdrage

De funding van ASN Bank en Nationaal Groenfonds is een waardevolle bijdrage aan de groei van HalloStroom. Het is een duidelijk teken dat Nederlandse huishoudens steeds meer baat hebben bij zonnepanelenverhuur en dat HalloStroom daar een belangrijke rol in speelt. HalloStroom hoopt dat de funding van ASN Bank en Nationaal Groenfonds een stimulans is voor andere financiële instellingen om dezelfde stap te zetten en huishoudens de kans te bieden om te profiteren van de voordelen van zonnepanelen huren. Wel direct voordeel op de energierekening, zonder dat er een grote investering vereist is.

Meer financiële ruimte

“Het huren van zonnepanelen helpt particuliere huiseigenaren met de verduurzaming van hun woning en heeft als gevolg maandelijks meer financiële ruimte. Twee zaken die wij als duurzame bank belangrijk vinden. Met de verstrekte funding kan HalloStroom verder groeien en nog meer woningen in Nederland van duurzame energie voorzien. Dat sluit aan bij onze wens bij te dragen aan de versnelling van de energietransitie en in 2030 als bank klimaatpositief te zijn”, aldus Marc Brito van de ASN Bank.

Gezamenlijk impact vergroten

Emile Peters, Investment Manager van het Nationaal Groenfonds: “Nationaal Groenfonds steunt HalloStroom met funding, die het mogelijk maken de eigen kapitaalinbreng te beperken. Daarmee kan HalloStroom haar werkkapitaal inzetten voor versnelde verdere doorgroei van haar activiteiten. Op die manier vergroten we, gezamenlijk, de impact van HalloStroom.”

Over HalloStroom

HalloStroom is één van de grootste aanbieders van zonnepanelen in Nederland. In 2017 werd het bedrijf door drie vrienden gestart met de ambitie om heel Nederland van zonnepanelen te voorzien. Dag gas. Hallo nieuwe energiewereld. Een wereld die volledig duurzaam en hernieuwbaar is, zonder vieze bijsmaak. Inmiddels werkt HalloStroom met een groot team aan deze groene ambitie. De afgelopen jaren hebben zij ruim 10.000 daken van zonnepanelen voorzien en het doel is om in 2025 100.000 klanten te bedienen. HalloStroom maakt met de verhuur van zonnepanelen 100% duurzame energie bereikbaar voor iedereen door het besparen op de energierekening, het verhogen van de woningwaarde en het bijdragen aan een beter milieu zo makkelijk mogelijk te maken. Het huren van zonnepanelen vraagt namelijk geen financiële investering en huiseigenaren worden volledig ontzorgd.

Vorig bericht AllOptimal brengt het mestverwerkingssysteem op de markt
Volgend artikel AI-zoekmachine helpt juristen en fiscalisten zoeken in juridische content

Nu op WijZuidHolland