MVO

Nederlandse ondernemers lopen kinderarbeidsrisico’s

UNICEF rapporteerde in 2021 al dat kinderarbeid voor het eerst in twintig jaar is toegenomen

Nederlandse ondernemers lopen kinderarbeidsrisico's

Den Haag,
Geen enkele ondernemer is voor kinderarbeid. Nederlandse ondernemers lopen kinderarbeidsrisico’s. Geen enkele ondernemer zal ook bewust kinderen aan het werk zetten om zijn producten te verkopen. Toch weet niet elke ondernemer dat hij of zij honderden risico’s loopt rondom kinderarbeid. En dat geldt niet alleen voor de modesector, maar ook voor ondernemers in de pakketbezorging of landbouw. Het komt voor in praktisch alle ketens.

UNICEF rapporteerde in 2021 al dat kinderarbeid voor het eerst in twintig jaar is toegenomen. Nederlandse ondernemers lopen kinderarbeidsrisico’s. 160 miljoen kinderen werken wereldwijd in plaats van naar school te gaan. Ze verrichten vaak zwaar en onveilig werk. Die cijfers gingen ook nog eens over de periode voor de coronacrisis. We kunnen er wel vanuit gaan dat het er nu nog veel meer zijn.

Hulp

Vrijwel alle ondernemers lopen risico’s als ze spullen importeren. Op de site MVO Risico Checker is te controleren hoe de keten in elkaar steekt en kan voorkomen worden dat bedrijven meewerken aan kinderarbeid.

Vorig bericht Bebouwing en verstening langs de duinrand gaan door
Volgend artikel Nieuwe editie Graphic Matters Summer School

Nu op WijZuidHolland