Event

Online toolboxes als trekpleister tijdens jaarlijkse Bewust Veilig-dag

Bouw-, techniek- en onderhoudssector besteden extra aandacht aan veilig en gezond werken

Online toolboxes als trekpleister tijdens jaarlijkse Bewust Veilig-dag

Op woensdag 29 maart staat de Bewust Veilig-dag 2023 op het programma. Op deze dag besteden honderden bedrijven in de bouw-, techniek- en onderhoudssector extra aandacht aan veilig en gezond werken. Voor het eerst kunnen alle bedrijven op 29 maart, verspreid over de dag, meedoen aan drie verschillende online toolboxes. Ook in de dagen daarna zijn deze online toolboxes nog terug te kijken.

Deelnemersaantal 2022 bijna overtroffen

Op dit moment staat de teller op ruim 380 deelnemende bedrijven. Daarmee is het aantal van vorig jaar, 405 deelnemers, een kleine twee maanden voor de Bewust Veilig-dag al bijna geëvenaard. Een goede zaak, want hoe meer bedrijven meedoen, hoe beter de branches de nadruk kunnen leggen op het terugdringen van het aantal ongelukken tijdens het werk.

Bewust Veilig-krant en toolboxen

De organisatie helpt alle deelnemers met verschillende middelen om van de Bewust Veilig-dag een succes te maken. Zo wordt er weer een Bewust Veilig-krant gepubliceerd in verschillende talen, die de bedrijven onder hun werknemers kunnen verspreiden. Ook kunnen bedrijven zich binnenkort inschrijven voor één (of meer) van de online toolboxen die op 29 maart plaatsvinden. Deze toolboxen behandelen verschillende onderwerpen, zoals Omgaan met werkdruk, Werken met ladders en trappen of Elektrotechnische apparatuur op de bouwplaats.

Hulp van promotiemateriaal

Voor veel bedrijven bleef het niet bij aanmelden alleen. Via de webshop werden onder andere posters, automagneetstickers, spandoeken voor op de bouwhekken en pennen al in grote aantallen ingekocht. Hiermee helpen de bedrijven de organisatie, maar ook zichzelf om de Bewust Veilig-dag te promoten onder werknemers, relaties en andere stakeholders.

Initiatieven door bedrijven

Uiteindelijk bepaalt ieder bedrijf zelf hoe het de Bewust Veilig-dag invult. Ondernemers die willen zien wat ze mogelijk kunnen doen of organiseren, of hoe andere bedrijven de voorgaande edities beleefden, kunnen terecht op de website. Ondernemers die willen deelnemen kunnen zich ook via de website gratis inschrijven voor de Bewust Veilig-dag 2023.

Vorig bericht 4,3 miljoen EUR voor betere waterkwaliteit in Zuid-Holland
Volgend artikel Nieuw pand voor Dirk-supermarkt in Rotterdam

Nu op WijZuidHolland