Recreatie

Open sportpark Reeweg in Dordrecht geopend

Volledig toegankelijk voor alle sporters en omwonenden

Open sportpark Reeweg Dordrecht

Dordrecht,
Een sportpark zonder hek eromheen, maar volledig toegankelijk voor alle sporters en omwonenden. Op 10 mei opende de gemeente Dordrecht het Open sportpark Reeweg. De provincie droeg €50.000 subsidie bij voor de aanleg van looproutes in het park. Eenzelfde subsidiebedrag ontving ook het Open sportpark Schenkeldijk Sterrenburg. Beide sportparken zijn onderdeel van de bijna 4 vierkante kilometer groenblauwe Dordwijkzone die in zijn geheel beter sportief en recreatief toegankelijk en doorgaanbaar wordt gemaakt.

Bewegen om de hoek

De omwonenden hebben meegedacht over de invulling van het park, waaronder over de aanleg van de nieuwe looproutes in dit park. Via deze looproutes kun je nu met een brug over het Molendiep naar de Vogelbuurt. Vanuit deze wijk wandelen de bewoners zo naar het Reewegpark. Daarnaast lopen er half-verharde struinpaden kriskras door het park voor een ontspannen ommetje door het groen. De looppaden in het Open Sportpark Reeweg dragen naar verwachting sterk bij aan het bewegen en daarmee aan de gezondheid en het welzijn van de omwonenden en overige bezoekers van dit park. Gedeputeerde Anne Koning, sport en recreatie: “De afgelopen collegeperiode heeft de provincie ingezet op het bevorderen van het buiten sportief en recreatief bewegen, niet alleen in de recreatiegebieden, maar ook in de stad en om de hoek. Om meer zicht te krijgen op de beweeg- en gezondheidswinst die de looproutes in het Reewegpark opleveren laat de provincie daar door de Radboud Universiteit onderzoek naar doen in het kader van het Innovatieprograma Active Living.”

Natuurlijk gezond voor mens en dier

Het Reewegpark is een plek om te ontmoeten, te bewegen en te sporten. En het is onderdeel van de zogenaamde ecologische gordel in Dordrecht én onderdeel van de vergroening van de Vogelbuurt. Vogels, bijen, vlinders en andere dieren vinden er voedsel en leefruimte. Ook zorgt het groen voor schonere lucht, vermindert het hittestress en voorkomt het wateroverlast.

Vorig bericht Boskalis als aannemer R-net Leiden-Katwijk-Noordwijk
Volgend artikel VT en FinCo ronden pilot af: 100% FAME slaagt voor test binnenvaart

Nu op WijZuidHolland