Arbeidsmarkt

Andersom Solliciteren event Rotterdam, Den Haag en Utrecht

Bazen solliciteren bij werknemers vanwege arbeidsmarktkrapte

Randstad Andersom Solliciteren event

Den Haag, Rotterdam, Utrecht,
De krapte op de arbeidsmarkt is nog nooit zo hoog geweest in de provincie Zuid-Holland. Het is dan ook noodzaak voor werkgevers om nog harder te werken aan het aantrekken en behouden van personeel. Randstad organiseert daarom tien regionale ‘Andersom solliciteren’ evenementen om werkgevers bij werknemers te laten solliciteren om zo op een andere manier personeel te vinden. De evenementen vinden plaats op 30 juni van 16:00 – 20:00 uur. Voor Zuid-Holland is dat bij Randstadvestiging Rotterdam op Weena Zuid 172 of bij Randstadvestiging Den Haag op de Zwarteweg 46 of bij Randstadvestiging Utrecht op de Smakkelaarshoek 10.  

Alle provincies laten een sterke stijging zien in schaarste aan personeel, met de grootste toename in Drenthe, Noord-Holland, Limburg. De grootste tekorten ziet Randstad momenteel in Utrecht, Noord-Brabant, Zeeland, Gelderland Noord-Holland en Overijssel. In alle provincies is de werkloosheid historisch laag, de laagste werkloosheid vinden we momenteel in Zeeland, op de voet gevolgd door Drenthe, Gelderland, Noord-Brabant en Overijssel. In Limburg, Drenthe en Groningen zijn er relatief veel niet-werkenden, wat betekent dat er wellicht meer kansen zijn voor het arbeidspotentieel.

Arbeidsmarkt in Zuid-Holland

In provincie Zuid-Holland is de werkloosheid in het eerste kwartaal van 2022 momenteel (3,9%). Het Andersom Solliciteren-evenement in Rotterdam biedt werkgevers de kans zich uitgebreid te presenteren aan kandidaten om zo in beeld te komen bij potentieel nieuwe werknemers. Werknemers krijgen de kans díe baan te vinden die echt bij hen past.

Badelog van Gelder, Regiodirecteur Zuid-Holland bij Randstad Nederland: “Werkgevers hebben het moeilijk momenteel. Het aantrekken en behouden van werknemers is extreem uitdagend. Met onder andere dit evenement helpen we werkgevers in beeld te komen bij potentiële nieuwe werknemers. En het is een mooie kans voor werkzoekenden om op een verfrissende manier van dichtbij en persoonlijk kennis te maken met werkgevers.”

Wensfuncties

En waar zijn werkzoekenden dan naar op zoek? Iedere werkzoekende die zich inschrijft bij Randstad wordt gevraagd één of meerdere wensfuncties in te vullen: waar is men naar op zoek. In provincie Zuid-Holland ziet de top 5 aan wensfuncties er als volgt uit:

1.     Administratief medewerker
2.     Logistiek medewerker
3.     Klantenservice medewerker
4.     Receptionist
5.     Productiemedewerker/inpakker

Campagne Andersom Solliciteren

Het evenement is een onderdeel van de campagne Andersom solliciteren. Een langlopende campagne om de komende jaren meer mens en organisatie met elkaar te verbinden. Dat wil de hr-dienstverlener bereiken door nog meer in de rol te kruipen van partner in werk en begeleider bij ontwikkeling van mensen en loopbanen. In de komende periode onderneemt Randstad verschillende initiatieven om meer invulling te geven aan de rol van partner in werk, voor werknemers met flexibele en vaste contracten. Vandaag is er een landelijk online evenement ‘Andersom Sollicitatie’, onder leiding van presentator Igmar Felicia. Bedrijven als KLM, KPN, NS, Thuisbezorgd en de Belastingdienst doen mee aan het evenement. Bovendien krijgen geïnteresseerden volop handige informatie over werk, waaronder sollicitatietips. Aanmelden/deelnemen voor de regionale evenementen is mogelijk via https://www.randstad.nl/andersom-in-de-regio.

Vorig bericht Studente Hogeschool Leiden wint ECIO Frank Award
Volgend artikel Glasvezelcampagne in Krimpenerwaard

Nu op WijZuidHolland