Staking

Staking bij Cabot in Rotterdam, hele bedrijf plat

'Werknemers staken tot directie goede cao wil afspreken'

Staking Cabot Rotterdam bedrijf

Rotterdam,
Chemiebedrijf Cabot in de Rotterdamse Botlek ligt sinds gisteren volledig plat. De werknemers staken tot de directie een goede cao met hen wil afspreken. 

Celil Çoban, bestuurder FNV Procesindustrie: ”Petje af voor de mensen hier. Zij hebben vanmorgen om 6.00 uur de stekker uit het bedrijf getrokken. Alleen de minimale veiligheidsbezetting is aanwezig.”

Bedrijf wordt hard geraakt

Volgens Çoban van het FNV wordt Cabot door de staking hard geraakt. ”Sommige units moeten blijven draaien. Die draaien nu dus door, zonder dat er iets wordt geproduceerd. Dat kost heel veel geld.”

Ultimatum verlopen

Volgens de vakbond staken medewerkers omdat de directie geen goede cao voor hen wil afspreken. Het bedrijf heeft maandag een ultimatum van de FNV laten verlopen. Daarin eiste de vakbond een cao voor een jaar (tot en met 31 augustus 2023), salarissen die structureel meestijgen met de inflatie en €100 bruto per maand extra.

7% onvoldoende vindt FNV

Het chemiebedrijf uit Rotterdam heeft aangegeven de lonen met 7% te willen verhogen. Çoban, FNV geeft aan: ”Onvoldoende. Daar kunnen de mensen hun boodschappen niet van betalen.”

110 werknemers werkzaam bij Cabot

Cabot in Rotterdam produceert roet(deeltjes) – carbon black – voor onder andere de rubber- en kunststofindustrie. Er werken circa 110 mensen.

Vorig bericht Ruim €1 miljoen subsidie voor gezond bewegen en recreëren in Zuid-Holland
Volgend artikel Zuid-Holland bouwt 250.000 woningen voor 2030

Nu op WijZuidHolland