CAO

Vakbond BVPP diep teleurgesteld in PostNL, beraadt zich op acties

Te groot verschil tussen wat bonden willen en wat PostNL biedt

Vakbond BVPP diep teleurgesteld in PostNL, beraadt zich op acties

De onderhandelingen voor een nieuwe cao PostNL zaten muurvast. Vorige week stuurde BVPP met collegavakbond CNV een open brief aan de CEO van PostNL, met de bedoeling weer in gesprek te gaan en tot een oplossing te komen. PostNL ging op de uitnodiging in maar ondanks de diverse gesprekken en handreikingen van de vakbonden, moet BVPP helaas concluderen dat zij er niet uitkomen.

Geen actie vanuit PostNL

Woordvoerder en onderhandelaar Joost Bol: “In een aantal gesprekken deze week hoopten wij nogmaals meer begrip vanuit het bedrijf te krijgen voor de financiële positie waarin de medewerkers nu verkeren. De wens van onze leden is immers duidelijk, de cao is al enige tijd verlopen en ze hebben er nog geen cent bijgekregen. Volgens ons was praten de beste manier om uit een impasse te komen. Heeft PostNL deze kans met beide handen aangegrepen? Sinds ons laatste overleg vandaag weten we het zeker: Absoluut niet! PostNL laat haar medewerkers letterlijk in de kou staan.”

Vervolgstappen

BVPP en CNV zijn tot de conclusie gekomen dat verder praten zinloos is. Het gat tussen wat de bonden willen en wat PostNL biedt was en is te groot. Het actiecomité gaat de vervolgstappen vaststellen en deze op korte termijn aan PostNL meedelen.

Vorig bericht LiteBit: recente ontwikkelingen onderstrepen belang van meer toezicht en regulering in cryptosector
Volgend artikel Eerst randvoorwaarden onderzoeken voor gebiedsuitwerking 'A tot Z' in Rotterdam

Nu op WijZuidHolland