Jubileum

Voedselbank Rotterdam bestaat twintig jaar

Vrijwilligers krijgen extra aandacht

Voedselbank Rotterdam twintig jaar

Rotterdam,
Voedselbank Rotterdam bestaat twintig jaar. En dat is een mooi moment om de vrijwilligers extra aandacht te geven. Met op 28 augustus een feest op cruiseschip SS Rotterdam. Gelijktijdig toont het KPN-gebouw aan het Wilhelminaplein een bedankje op haar led wall.

Dankzij verschillende donateurs kan Voedselbank Rotterdam eens flink uitpakken voor de eigen vrijwilligers. Ter ere van het jubileum worden de medewerkers onder meer verwend met een lunch van Domino’s Pizza en een patatje van Bram Ladage. Na afloop staat er voor iedereen een goodie-bag klaar, gevuld door (Rotterdamse) bedrijven en winkeliers. Op de feestdag zelf, zullen meerdere genodigden en voedselbank-ambassadeurs hun opwachting maken. ”Het is de hoogste tijd dat we onze waardering luid en duidelijk uitspreken”, benadrukt directeur Rob Boswinkel.

80.000 kilo voedsel

Anno 2022 werken er 660 vrijwilligers bij Voedselbank Rotterdam en bijbehorende uitdeelpunten. Samen verdelen zij elke week zo’n 80.000 kg voedsel en vullen duizenden voedselkratten voor in totaal 6300 gezinnen. “Zeker tijdens de Corona-periode is hier keihard doorgewerkt”, vervolgt Boswinkel. “Onze vrijwilligers zorgden dat al die huishoudens te eten kregen. Vaak leverden ze de kratjes ook nog thuis af. Hulpbehoevenden met een zwakke gezondheid durfden immers niet naar het uitdeelpunt te komen.”

Positieve impuls

Een sterk staaltje naastenliefde in een extra spannende periode. En ook nu staat de organisatie voor flinke uitdagingen. Zo zorgen de grote stroom van Oekraïense vluchtelingen, koopkrachtdaling en de stijgende (energie) kosten voor een toename van hulpbehoevenden. “Het feest is daarom gelijk een positieve impuls voor onze vrijwilligers. Even wat afleiding voordat we er weer vol tegenaan gaan.” De directeur geeft aan dat er nog wel extra handen nodig zijn. Op de website van Voedselbank Rotterdam staan meerdere vacatures voor organisatorische functies. “Mensen die kennis hebben van logistiek, supermarkten en bestuurszaken zijn meer dan welkom!”

Vorig bericht Chapeau! in De Passage Den Haag
Volgend artikel Nieuwe joint master LUMC

Nu op WijZuidHolland